Přežírání

20. července 2011 v 23:41 | Marťa
Vypadá to, že jsem uvízla na mrtvým bodě...alespoň si tak připadám...
Když se nad svou životosprávou podívám z nadhledu, tak si říkám: "COŽE TAKHLE VYPADÁ SNAHA ZHUBNOUT"?

Krom té série chlastacích dnů jsem se snažila stravovat podle určitého režimu, který sem považovala za správný...
S tím, že jsem se dost řídila/omlouvala si svoje zvyky "hitem " poslední doby - upozorňovat na to, že dietní strava může obsahovat větší porce než ta špatná nezdravá strava...viz Cajhamlová a všichni ti účastníci, co se diví, že mají tak veliký porce a že pořád jedí....

Ale kde je to správný množství? Kde jsou ty správný poměry bílkovin, sacharidů a tuků? Začínám mít pocit, že hubnoucí stravní režim plný zdravých dobrot pětkrát denně...a žádný pocit hladu...a hubnutí jenom tuku a ne svalů... že je to jen fáma nebo tajné "know-how"geniálních dietologů a výživářů...a už mě to pěkně štve....

Uvědomila jsem si, že jím vlastně mnooohem víc, než bylo moje tělo zvyklý... a vzhledem k tomu jak moc mám pomalý metabolismus (potvrzovala mi to už i moje dětská doktorka)...je tohle celý snažení možná uplně naprd... protože i v době téhle mé "diety" se dokážu přežrat dobrým zdravým obědem.... po kterým si nutně musím dát kafe...

Závěrem moje největší stravovací chyby:
a) přežírám se (i když třeba zdravým jídlem), dá se říct, že jsem na přežírání závislá...dá se říct, že trpím, když si dávám na talíř porci, kterou považuju za malou...je to horší než zakazovat si cigaretu....
b) jím pozdě
c) moc se na to všechno soustředím, mám o hubnutí nabiflováno příliš mnoho teorie a už prostě nevidím neslyším, hrabe mi z toho...

zase jsem si jen něco namlouvala(to já umím velmi dobře)...takový pseudosnažení....

víte co musím? naučit se vařit malý porce!!! a dávat si na talíř menší porce!!!já totiž vždycky na začátku začnu vařit a nevím, co z toho na konci vyleze... a už na začátku dávám tý základní suroviny takový množství, že by z toho mohlo bejt jedno plnohodnotný jídlo... a pak do toho naházím ještě spoustu dalších surovin, že je toho jeden a půl nedietní porce... a já to velmi často dojím všechno...

nějaké rady pro frustrovanýho žroutíka?:)
 


Komentáře

1 barumka barumka | Web | 21. července 2011 v 11:02 | Reagovat

Vis co je zajimavy? Zes byla zvykla jist podstatne min a ted se "prejidas" (uvozovky jsem dala zamerne, za prejidani povazuju spis zachvaty, ve kterych clovek sezere na posezeni jidla na celej den). Zapomen na teorii, ze zdravyho jidla muze byt vic. Spis si rozdel jidlo do mnoha malych porci rozprostrenych do celyho dne (vim, nekdy se to blbe dodrzuje) a zkus treba taktiku tretinovyho talire - tretina maso, tretina priloha, tretina zelenina. Tohle se spatne dela, kdyz mas jednu velkou zeleninovo-masovo-prilohovou smesici, ale i tu je dobry na taliri utlacit zeleninovou oblohou. A vubec...chutna ti to zdravy jidlo? Vis, mam pocit, ze se spis do toho hubnuti tak nejak nutis, ze jis, co by se "melo" a ze z toho nemas pak takovej pozitek. Zdravej zivotni styl je o tom, ze se clovek s novou stravou citi lip, lehceji, zdraveji, upravi se mu zazivani, chutna mu to. Nekdy je treba zvolit kompromis a nevyhazet absolutne vsechno nezdravy ze svyho zivota, protoze duse to pak nese spatne. Mimochodem pokud se poradne nastouchnes na obed, tak to nevadi, horsi by bylo, kdyz by sis davala sloni porce na veceri.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama